Spellista: Alla hjärtans dag

”Det finns många förutfattade meningar om vad kärlek är och vem man kan bli kär i. Men i praktiken har kärleken inga gränser. Man kan bli kär i någon som är äldre eller yngre, man kan bli kär i någon av samma eller motsatt kön och man kan bli kär i någon som är lik eller olik sig själv.”

Ovanstående citat kommer från Vårdguiden, en sajt som man kan hamna på om man via Google försöker reda ut vad kärlek egentligen är. Det finns också många förutfattade meningar om vad en kärlekssång är för något. Här är en Spotify-lista som visar att en distad gitarr, ett minimalt beat eller lite falsksång kan vara minst lika romantiskt som tusen svepande stråkar. Rockfotos Anton Lindskog väljer tio favoriter dagen till ära. Lyssna, öppna en påse gelatinfria gelehjärtan och håll om den du älskar.

Låtlista:
Bikini Kill – Rebel Girl
Enon – Candy
D.A.F. – Der Räuber Und Der Prinz
Kraftwerk – Computer Love
Heavenly (feat Calvin Jonson) – C Is The Heavenly Option
David Bowie – Absolute Beginners
Television Personalities – Someone To Share My Life With
The Magnetic Fields – Sweet-Lovin’ Man
Björk – Like Someone In Love
Stevie Wonder – I Believe (When I Fall In Love It Will Be Forever)

Lyssna här.