Veckans spelningar 3-9 februari


Hello! Is it concerts you’re looking for!? I can see it in your eyes, I can see it in your smile, you’re all I ever wanted… Efter ett par trista konsertmånader är vi nu tillbaka med konserttips en gång i veckan. Håll till godo!

STOCKHOLM:

4 februari: First Aid Kit, Debaser Medis, kl 21
Att Johanna Söderberg och Klara Söderberg gått från klarhet till klarhet och vuxit till ett av Sveriges mest spännande band är ingen större hemlighet. Debutsläppet, en EP döpt Drunken Trees, var det första släppet The Knife-ägda Rabid Records lanserade utanför det egna bandet, debutalbumet The Big Black & The Blue ledde ut duon på turnéer runt Nordamerika och Europa och nyligen släppta The Lion’s Roar har hänfört kritiker både i Sverige, England och USA.

6 februari: Kylesa + Circle Takes The Square, Lava, kl 20
Lite då och då sätter sig ett gäng oerhört aggressiva och arga band ner efter att ha rivit sina Nordamerikanska hemländer rätt itu med ett par turnéer och bestämmer sig för att göra detsamma i Europa. Kylesa från Savannah, Georgia har turnerat intensivt sedan starten 2001 och tar i februari 2012 med sig kultbandet och hemstadskompisarna Circle Takes the Square till Stockholm.