Veckans bästa spelningar, 28 oktober – 3 november

Hur tar man sig till himlen? Är det genom musiken? Gå ut och testa på en av våra rekommendationer för den kommande veckan.

STOCKHOLM:

1-2 november: Rihanna, Globen, kl 20
Robyn Fenty började sjunga som sjuåring på paradisön Barbados, vann vid 16 års ålder en skönhetstävling samtidigt som hon var armékadett. Personen som är känd som Rihanna föddes först i en producents hem i Connecticut där första singeln ”Pon De Replay” spelades in och därifrån hittade sin väg till händerna på presidenten för Def Jam, Jay-Z. Rihanna har sedan dess blivit en omedelbar världsstjärna, sålt miljoner skivor och sjungit med Bono, Jay-Z, Kanye West och Slash.

2 november: Calvin Harris + Dada Life, Ambassadeur, kl 21
Låtskrivaren och musikproducenten Calvin Harris kommer från Skottland, och skulle ha spelat på Summerburst tidigare i sommar men fick ställa in. Som kompensation kommer han att agera förband åt samarbetspartnern Rihanna på ovanstående konserter innan han efter konserter nummer två springer iväg mot Kungsgatan för att spela med Stockholms alldeles egna Dada Life.

Bonus-tips från Göteborgsredaktören: Bill Wells & Aidan Moffat, Nalen, 28 oktober kl 20
Aidan Moffat är min manliga musa och på årets samarbete med multiinstrumentalisten Bill Wells (The Pastels, Tape) tar de sig an åldrandet. I videon till första singeln har de en begravningsbyrå. Med andra ord är det ganska långt från Arab Strap där Aidan och Malcolm Middleton bara pratade sex hela tiden. Det här är hur man tar sig från Skottland till himlen.

1 reaktion

Kommentarer är stängda.