Way Out West: Dag 2

Efter fredagens kvalkad av riktigt, riktigt bra spelningar var det så dags för la grande finale i Slottsskogen och huvudnumret för kvällen var naturligtvis Kanye West, planetens största hiphopstjärna med en svada av guld. Men innan dess hann en del mer eller mindre intressanta artister passera revy.

En av de första akterna ut var hyllade dalmasen Tallest Man On Earth som med sin trogna gitarr som följeslagare gjorde en efterlängtad comeback på festivalen efter förra årets knökfulla spelning i Annedalskyrkan. Den här gången hade arrangörerna klokt nog uppgraderat Kristian Matsson till Azaleascenen och det var en entusiastisk – om än något nyvaken – publik som valde att inleda den avslutande festivaldagen till tonerna av Matssons fingerplockande folkballader. Inte helt otippat lät det riktigt bra och ett sämre sätt att starta dagens festivalaktiviteter med kunde man helt klart tänka sig. När Amanda Bergman (Idiot Wind) klev in för att sjunga den avslutande duetten ”Thrown Right At Me” brände det till ordentligt vid mikrofonen och de bägge sångarna såg ut att vara beredda att äta upp varandra med hull och hår. Och vem kan klandra dem.

The Jayhawks bjöd under eftermiddagen på en behaglig nostalgispelning för grånande tinningar på Flamingo. Alla låtar utom två kom från de klassiska albumen Hollywood Town Hall och Tomorrow The Green Grass från mitten av 90-talet. Vilket enklast förklaras med att de fortfarande är de senaste som båda frontmännen Gary Louris och Mark Olson medverkar tillsammans på, trots att deras återförening på scen har några år på nacken. Ett nytt album väntas däremot under hösten, och vi fick höra ett lovande smakprov från den – ”Black Eyed Susan”.

× × ×

1 reaktion

Kommentarer är stängda.