Rockfoto besöker Open’er Festival 2011

Prince är som bekant det stora affischnamnet på årets Way Out West. Det är funkdvärgens första spelning på en svensk festival någonsin och det är en synnerligen imponerande bokning som den göteborgska stadsfestivalen har kammat hem. Vi som har sett oraklet från Minneapolis tidigare kan intyga att det är en upplevelse långt utöver det vanliga. Måhända att hans skivproduktion på senare år står i skuggan av ett fornstort 80-tal men det gäller sannerligen inte live-artisten Prince. Sina 53 år till trots fortsätter Prince Roger Nelson att festa som om det vore 1999 och det är inte för inte som han med jämna mellanrum utropas till världens bästa live-artist. Och han drar sig inte för att spela gamla hits!

För den som inte orkar vänta ända till mitten av augusti med att bli frälst av The Purple Yoda (som han kallade sig på fjorårets 20Ten) går det att ta sig till polska Open’er Festival, bara en färjeresa bort från Karlskrona och dessutom en festival med påtagligt lågt biljettpris (ca 900 kr för fyra dagar). Den är måhända okänd för många svenskar men i Polen har Open’er Festival samma status som Roskildefestivalen i Skandinavien. Med inriktning mot pop, indie, elektronisk musik och världsmusik har Open’er arrangerats sedan tio år tillbaka i hamnstaden Gdynia. Bland annat har den blivit utsedd till ”Best Major Festival” på European Festival Awards två år i följd.

Årets upplaga går av stapeln 30:e juni till 3:e juli och rymmer, utöver Prince, namn som The Strokes, Pulp, M.I.A, Coldplay, Kate Nash, Primus, Youssou N’Dour, The National, James Blake, Cut Copy, Deadmau5, Caribou, Hurts, Foals, The Twilight Singers, Fat Freddy’s Drop, British Sea Power med mycket mera. Och givetvis kommer Rockfoto att vara på plats!

http://www.youtube.com/watch?v=Pe3KM7vfNh8