Veckans bästa spelningar

Visst går veckorna fort numera? Det måste vara våren och uteserveringspremiärerna som bidrar! Något annat som kan locka till glädje är veckans spelningar, som bland annat bjuder på en singer/songwriter från Seattle, en jättegammal folkrockerska som hängt med Dylan samt en knaspoppig dalkulla.STOCKHOLM:

15 april: Jonathan Johansson på Studio/Slakthuset, kl 21

Uppvuxen i rikets tredje största stad Malmö men bosatt i huvudstaden Stockholm sedan några år tillbaka fick skånska Jonathan Johansson sitt stora musikaliska genombrott i och med debutskivan En Hand I Himlen från 2009. Albumet blev en av det svenska musikårets allra största och mest bejublade succéer och hyllades även på andra sidan Atlanten av Pitchfork. Jonathan Johansson spelar som en av de allra första artisterna bokade till Stockholms splitternya storklubb Slakthuset, och lanserar sin nya singel ”Blommorna” samtidigt, 15 april 2011.

19 april: Dropkick Murphys + Sick of it All på Arenan, kl 20

New England kryllar, ironiskt nog, av irländare och irländsk historier. Framför allt Boston och dess närområde är ett näste för amerikanska irländare och det är härifrån Dropkick Murphys kommer. Med en blandning av traditionell irländsk folkmusik och amerikansk punk har bandet skapat en helt egen genre som de fortsatt bygga på sedan 1996. Tillsammans med Sick Of It All, den New York-baserade hardcorescenens största överlevare, spelar Dropkick Murphys i Stockholm 19 april 2011.