Veckans bästa spelningar

Det är återigen dags för Rockfotos lokalredaktörer att tipsa om det bästa den kommande veckan har att bjuda på i liveväg.


STOCKHOLM:

9 april: Theophilus London + Alexis Weak, Strand, kl 21

Theophilus London kommer, föga förvånande från Brooklyn och har med endast 22 år i nacken hunnit bli signad till Warner i USA, duetterat med Solange Knowles,  Tegan Quin  och Lightspeed Champion. Pop- och hiphop-crossovern har hyllats av både Fader Magazine och NME, som beskriver honom som kort och gott ”the real deal”, och New York-sonens spelning häromdagen i Malmö har redan kallats en klassiker av besökarna och arrangörerna.

14 april: José González + The Göteborg String Theory, Södra Teatern, kl 21

När José González släppte sitt debut-EP Crosses i juni 2003 hade han tagit ett avbrott med sitt band Junip. När debutalbumet Veneer släpptes några månader senare var solokarriären, och solosuccén, ett faktum. Under det senaste året har José González både jobbat med Junip, släppt debutalbumet Fields, samt jobbat tillsammans med Berlin- och Göteborgsbaserade konstkollektivet The Göteborg String Theory som han spelar sina avskalada, enkla, fina låtar med under våren 2011.