Skivtips: ”Alexander”

Alexander Ebert, till vardags sångare i hippiekollektivet Edward Sharpe and the Magnetic Zeros – indiebandet som blev folkkärt i och med megahitten ”Home” häromåret, solodebuterar med ett självbetitlat album och det med bravur. Lika delar Paul Simon-klanger, Bob Dylan-bräcklighet och New Weird America-folk mixas med visslingar, handklapp och orientaliska rytmer.

Lyssna på skivan här.

Trots att skivan vid första lyssningen ger ett något spretigt intryck lyckas den efterhand leta sig innanför min hud. Speciellt låten ”In the Twilight” är ett stycke perfektion som skulle platsa fint bredvid Simon-klassikern ”The Boy in the Bubble” i skivhyllan. Och när den tvålfagre Ebert sjunger ”My Heart is Confetti” i balladen ”Old Friend” är jag övertygad – det här är årets hittills bästa album.