Veckans bästa spelningar

Vintern fortsätter, men vad gör det? Det är ju bara att styra kosan mot någon av nedanstående konsertlokaler, som garanterar både värme och fina musikupplevelser. Denna vecka tycker Rockfotos lokalredaktörer att just de här spelningarna kan vara värda att kolla in (spelningar i Göteborg och Malmö på sida 2 och 3.

STOCKHOLM:

18 februari: Nina Kinert, Debaser Slussen, kl 23
Sedan släppet av sitt fjärde album Pets and Friends 2008 har Nina Kinert mer eller mindre bott i turnébussar som lunkat omkring runtom Europa. I Holland och grannlandet Frankrike spelades det framför utsålda hus som respons på att singlarna ”Beast” och ”Love Affair” spelats varma på inhemsk radio. Red Leader Dream är namnet på det femte albumet från Nina Kinert, ett album som inspirerats väldigt mycket av Star Wars-trilogin som Nina under en vistelse på sjukhus under barndomsåren såg oerhört många gånger.

19 februari: Those Dancing Days, Debaser Medis, kl 23
Strax efter att ett debut-EP kom hösten 2007 spelade fem tjejer från Nacka som förband till engelska Sverige-favoriterna The Magic Numbers på Cirkus i Stockholm. Sedan dess har Those Dancing Days åkt fram och tillbaka till England för spelningar, släppt sitt debutalbum In Our Space Hero Suits hösten 2008. Daydreams & Nightmares är namnet på det nya, andra, albumet från Stockholms Those Dancing Days och släpps 25 februari.

21 februari: Band of Horses, Annexet, kl 21
Det började med idogt snurrande av Pearl Jam-skivor, Built To Spill-album och The Replacements-låtar i erkända rockstaden Seattle i amerikanska delstaten Washington. Här plockade Ben Bridwell en gitarr ur spillrorna som blev kvar efter att Carissa’s Weird bröt upp och startade ett enkelt rockband som han döpte till Horses. På ett gig som förband till Iron & Wine uppmärksammade legendariska Sub Pop det nya Band of Horses, och lotsade bandet vidare mot rockstjärnelivet.