”November”- Azure Ray

Igår kväll fick jag gåshud på knäna. Jag fick nämligen se den här fantastiska låten framföras live för andra gången i mitt liv. Första gången var på ett fullsmockat KB när Azure Ray spelade förband till Arab Strap i början 2000-talet. En period i mitt liv som jag förknippar starkt med detta band. Jag minns hur jag med mina nästan obefintliga nedladdningskunskaper satt vid min dator kväll efter kväll och letade efter Azure Ray-låtar i väntan på att de skivor jag beställt på import skulle nå mitt brevinkast. 

”November” var en av de allra första låtarna jag fastnade för. En otrolig liten melodi med en beroendeframkallande celloslinga och med textraden: ”I was afraid to be alone – Now I’m scared thats how I’d like to be” som tycks ha etsat sig fast i mitt sinne för evigt.

Sen dess har Maria Taylor och Orenda Fink – Azure Rays skogsråsliknande sångerskor,  gjort sig en karriär på varsitt håll med sina strålande soloprojekt och bandets existens har någonstans glömts bort på vägen. Därför kändes det extra kul att upptäcka att de i fjol återigen släppte en väldigt fin fullängdare vid namn Drawing Down The Moon. Kolla upp!