Välkommen till nya Rockfoto!

Efter att ha planerat, jobbat och diskuterat i ett par månader är det inte så lite skönt att äntligen trycka på knappen och lansera Rockfotos nya och totalt omarbetade sajt. När vi lanserade den förra versionen av Rockfoto, för nästan tre år sen, hade vi höga ambitioner men kanske tappade vi lite i fokus på det vi egentligen är bäst på: att visa landets bästa livebilder. När vi började arbetet med den nya sajten var huvudidén att gå tillbaka till rötterna och göra en enkel och avskalad sajt som lyfter fram det vi är bra på. Vi tror vi har lyckats ganska bra.

Men Rockfoto är inte bara bilder, sedan 2008 har vi också skrivit intervjuer, reportage och nyheter fokuserade på den svenska livescenen. Det har gått hyfsat bra men vi har känt att det funnits utrymme för förbättring, både vad gäller plattform och format. Så när musikredaktionen på Radar Magazine la ner verksamheten i slutet av september förra året stod plötsligt lösningen klar, vi bestämde oss för gå ihop med musikgänget från Radar och tillsammans skapa Rockfoto Magasin. Här kommer vi varje dag att skriva om de artister vi tycker är intressanta – oavsett storlek och genre – och bjuda på intervjuer, nyfikna reportage och rapporter från spelningar runt om i hela landet. Rockfotos gamla chefredaktör Nils Karlén och Radar Magazines före detta musikredaktör Madeleine Bergquist delar på chefredaktörsskapet och med branschens snyggaste livebilder och ett gäng superduktiga och driftiga skribenter i bagaget både hoppas och tror vi på att kunna erbjuda er läsare ett väluppdaterat webbmagasin där musik och foto står i centrum. Vi hoppas ni kommer att gilla det!

Välkomna ska ni också vara till vår första av två lanseringsfester. Redan i kväll kan ni mingla med oss på Debaser i Malmö. Kom i tid för quiz, bildspel, godis och en massa bra musik. 19-22!

– Redaktionen

1 reaktion

Kommentarer är stängda.